Aanschaf van een cavia:

Cavia's zijn gevoelige dieren. Ze leven niet graag alleen, omdat het groepsdieren zijn. Ze zijn dol op geknuffeld en geaaid te worden, en genieten hier dan ook graag van.

Wi je een raszuivere cavia, ga dan op zoek naar een goede fokker. 
Sommige fokkers (zoals ik) gaan met hun dieren naar shows. Ik laat mijn dieren keuren op shows omdat ik wil weten of mijn dieren goed zijn om verder mee te fokken, en om te kijken of ze mooie resultaten boeken op shows. Mijn eigen dieren die hier geboren zijn, hebben allemaal een stamboom, en van veel van hen kan ik je vertellen over hun voorouders. Dit is ook weer een voordeel, want zo kan ik in mijn stamboomregister precies hun eigenschappen opslaan. 

Met diertjes die te klein blijven word hier niet mee gefokt!
Ook diertjes die een zware bevalling hebben gehad of andere complicaties, word ook niet meer mee gefokt!

Een goede fokker is trots op zijn dieren en de huisvesting, en laat dit dan ook graag aan je zien. Zo kun je zelf meteen kijken of je eerste indruk je bevalt, voordat je een diertje ergens koopt.

Veel mensen willen heel snel een cavia, als ze besluiten om er een te kopen. Ze gaan dus naar een dierenwinkel.

Maar let op: Het gebeurt nog te vaak dat ze je een meisje (zeugje) en een jongen (beertje) verkopen, gewoonweg omdat ze niet weten welk geslacht de diertjes hebben! En dan zit jij met de gebakken peren... 

Mochten er nog vragen zijn, of wil je meer weten over cavia's?
Klik dan op de link hier onder en je krijgt een uitgebreide flyer te zien die is samengesteld door Anne-marieke van Dalen van Caviaflat.nl
en Yvonne Schalks van Caviastalletje de Villa.

CaviafolderV2_2017.pdf

Of lees deze link:

Knaagdier kopen? Laat je goed informeren!